MASTERCLASS
totes les entrades per a les conferències són gratuïtes i lliures
JORNADA 1
EL CINEMA I LES NOVES TECNOLOGIES
dimecres 2 d'octubre
11H -12h
Els nous continguts audiovisuals a través de la IA, a càrrec de Pierre Bourdin
Pierre Bourdin aprofundirà en l’evolució de les eines d’intel·ligència artificial en l’àmbit audiovisual i cinematogràfic. S’exploraran les aplicacions pràctiques de la IA en la producció i la narrativa, així com la seva capacitat per personalitzar experiències visuals. A més, s’abordaran els perills associats amb la tecnologia deepfake, analitzant-ne les implicacions ètiques i socials, i com poden amenaçar l’autenticitat i la confiança en el contingut audiovisual. Aquesta xerrada oferirà una visió crítica sobre com la IA està transformant la indústria de l’entreteniment i els reptes que sorgeixen en aquest nou panorama.
dimecres 2 d'octubre
dijous 3 d'octubre
divendres 4 d'octubre
12H30 -13h30
Estudi de cas del curtmetratge Hipocamp: Ús de la IA a l’àrea d’animació a càrrec de Víctor Ybazeta
El director cinematogràfic peruà Víctor Ybazeta compartirà la seva experiència en la creació del curtmetratge d’animació “Hipocampo”, destacant com va integrar eines d’intel·ligència artificial en el seu procés creatiu. Ens guiarà a través de les etapes de producció, des de la conceptualització fins a l’animació, i explicarà com aquestes noves tecnologies van potenciar la seva visió artística i van facilitar l’execució del projecte. A més, reflexionarà sobre els reptes i les oportunitats que ofereix la IA en l’animació, oferint una perspectiva única sobre el futur del cinema.
JORNADA 2
LA CREACIÓ NARRATIVA I LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL
dijous 3 d'octubre
11-12h
La realitat virtual a la indústria dels videojocs, a càrrec de Xavi Segura
divendres 4 d'octubre
En aquesta xerrada, impartida per Xavi Segura, expert en Realitat Virtual i Augmentada amb més de 20 anys d’experiència, s’explorarà com la Realitat Virtual està transformant la manera en què la comunitat de gamers interactua amb els videojocs. Xavi, actual director tècnic en empreses com Wildbytes, Custom Films i Inocuo the Sign, entre d’altres, compartirà la seva experiència en projectes per a marques com Nike, Movistar, Netflix o MotoGP. Durant la sessió, s’analitzaran les oportunitats participatives que ofereix aquesta tecnologia, potenciant la immersió i la creativitat en els videojocs moderns.
11-12h
L’experiència de realitzar un documental al metavers, el cas de la pel·lícula ”We meet in Virtual Reality” a càrrec de Joe Hunting
Joe Hunting compartirà la seva experiència en la creació del documental “We Meet in Virtual Reality”, una obra que explora les connexions humanes dins del metavers. A través del seu enfocament innovador, Hunting revelarà com va utilitzar la realitat virtual per capturar històries autèntiques i emocionals de persones que es reuneixen en entorns digitals. Els participants aprendran sobre els reptes i les oportunitats que presenta la producció de documentals en el metavers, així com les tècniques narratives que permeten donar vida a experiències immersives.
12H30 -13h30
L’àmbit legal en l’ús de la IA a el cinema, a càrrec de Cristina Calvet
Cristina Calvet, advocada especialitzada en el sector audiovisual i artístic, oferirà una guia essencial sobre l’ús de la intel·ligència artificial en projectes audiovisuals i cinematogràfics, abordant la importància de l’assessoria legal en aquest context. Amb més de 23 anys d’experiència en el sector audiovisual, Calvet discutirà conceptes bàsics i l’evolució històrica de la propietat intel·lectual, així com el Reglament Europeu d’IA i les seves implicacions per als creadors. Els participants aprendran sobre drets d’autor en l’era de la IA, la responsabilitat legal dels sistemes d’IA i els principis ètics que cal tenir en compte. Aquesta sessió serà fonamental per a aquells que vulguin navegar de manera segura en el canviant paisatge de l’audiovisual i la tecnologia.
JORNADA 3
ÚS DE LA RV I RA AL DOCUMENTAL
12H30 -13h30
El documental i la immersió sonora: l’experiència de veure un concert musical a Realidad Virtual, el cas del projecte “El Bolero de Ravel” per Igor Cortadellas
Igor Cortadellas presentarà el seu innovador projecte “El Bolero de Ravel”, que transforma l’experiència de veure un concert musical a través de la realitat virtual. Els participants descobriran com aquesta tecnologia permet una immersió sonora única, explorant els instruments de l’orquestra mentre s’escolta l’emblemàtica obra de Maurice Ravel. Cortadellas compartirà el seu procés creatiu i les tècniques utilitzades per capturar l’essència de la música en un entorn virtual, oferint una nova perspectiva sobre la connexió entre l’espectador i la interpretació musical. Aquesta sessió oferirà valuosos coneixements sobre el futur del documental musical i les possibilitats que la realitat virtual obre en l’àmbit audiovisual.