ponentes

Carlos Martorell

Carlos Martorell és un artista sonor i visual de Torelló que investiga la relació entre humans i tecnologia, enfocant-se en la interacció entre moviment i so. La seva feina abasta camps com la biomusicologia, els videojocs i la natura. Desenvolupa els seus propis instruments, utilitzant sensors de moviment i equips MIDI no convencionals, i experimenta amb llenguatges digitals i tècniques 3D. El seu projecte principal, Shoeg, explora el moviment i el so, amb obres presentades en festivals com Sónar+D i MUTEK. A més, ha treballat en espectacles audiovisuals i experiències immersives. Col·labora amb la ballarina Anna Hierro en Ensemble Topogràfic i amb el bateria David Viñolas en VOID, a més de col·laborar amb companyies de dansa com a compositor i intèrpret.

CRISTINA Calvet

Advocada especialitzada en el sector audiovisual i artístic des de fa més de vint-i-tres (23) anys. Ademés, és advocada del sindicat Doblatge Unida Barcelona, DUB i de l’Associació Promotora de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, DONES VISUALS, entre d’altres. Ha reprès els treballs d’investigació de tesi doctoral que versen sobre les autories no reconegudes en l’obra audiovisual. Professora al Grau de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona, UB impartint dret audiovisual; professora a ESADE en el Màster de Propietat intel·lectual i Noves tecnologies; impartint el mòdul de drets connexes. Coordinadora responsable del mòdul jurídic i professora del Màster en Gestió Cultural de la Universitat Internacional de Catalunya, UIC. Membre del  Comitè Científic i professora del Màster en Drets de la Propietat Intel·lectual i industrial del col·legi d’advocats de Barcelona, ICAB. Professora en el Postgrau en Gestió i Producció d’Espectacles a la Universitat de  Barcelona, UB.

Fabio Raphael de paula

Fabio Raphael de Paula és un pilot de FPV i operador de drons certificat per l’EASA, amb més de 20 anys d’experiència al mercat d’Internet brasiler. La seva trajectòria professional abasta l’àmbit del màrqueting digital i els negocis, on ha demostrat habilitats interpersonals excepcionals i tàctiques de negociació efectives. Fabio és conegut per la seva capacitat per inspirar i motivar equips multiculturals, així com per la seva sòlida formació tècnica, que li permet gestionar i executar projectes enfocats en el rendiment.

Al llarg de la seva carrera, ha acumulat una àmplia experiència en e-commerce, xarxes socials, desenvolupament de productes i planificació estratègica per a startups. El seu enfocament orientat a resultats i la seva passió per la tecnologia el converteixen en un líder valuós en qualsevol iniciativa empresarial.

IGOR CORTADELLAS

El director creatiu i fundador d’Igor Studio és reconegut pel seu enfocament innovador en la fusió de música, fotografia i art audiovisual. Format com a oboista a la Zürcher Hochschule der Künste, va iniciar la seva carrera com a intèrpret i docent abans de fundar el seu estudi creatiu el 2008. Igor Studio es distingeix per la seva capacitat d’emocionar a través de la bellesa i la sorpresa, amb un llenguatge audiovisual modern que combina art, tecnologia i humanisme. Ha treballat amb institucions i artistes de renom com Gustavo Dudamel, Martha Argerich i Cecilia Bartoli, i ha rebut prestigiosos premis com els THEA AWARDS i els LUX 2023 en la categoria de Publicitat. La seva recent victòria en el concurs per a la cerimònia inaugural de la 37a Copa Amèrica, que se celebrarà a Barcelona, reafirma la seva posició com un dels creatius més sol·licitats d’Espanya.

Joe Hunting

Cineasta del Regne Unit especialitzat en treballs documentals dins de l’aplicació de realitat virtual VRChat, creant pel·lícules poètiques que fusionen la realitat i la ficció en entorns immersius. Va començar la seva carrera el 2015 amb curtmetratges documentals experimentals que combinaven material trobat i gravacions personals. Es va graduar el 2020 amb un BA en Producció Cinematogràfica per la Universitat de Gloucestershire, on es va centrar en el disseny de so i les arts contemporànies. El seu curtmetratge debut, A Wider Screen, va guanyar el premi a la Millor Pel·lícula Experimental al Discover Film Festival i es va projectar en diversos festivals. Durant el confinament per la Covid, va produir Virtually Speaking, una sèrie documental d’onze episodis, que es va presentar a Raindance Immersive i a l’Imagine Film Festival. L’última pel·lícula de Hunting, We Met in Virtual Reality, és el primer documental de llargmetratge gravat íntegrament a VRChat, que va tenir la seva estrena a Sundance 2022 i es pot veure a HBO MAX. El seu procés creatiu implica eines com Premiere Pro, After Effects i Unity, i està obert a comissions per a projectes de VRChat.

Jorge Caballero

Especialitzat en enginyeria de telecomunicacions i comunicació audiovisual, amb un màster en mitjans interactius, aquest creador està finalitzant un doctorat sobre cinema i intel·ligència artificial. Com a docent a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Autònoma de Barcelona, lidera tallers que exploren la intersecció entre tecnologia, cinema i impacte social. Co-fundador de GusanoFilms i Artefacto, les seves produccions han estat seleccionades en festivals internacionals com HotDocs, SXSW i Visions du Réel, amb el suport d’institucions com el Sundance Institute i emeses en canals com ARTE i Discovery Channel. Ha guanyat dues vegades el premi nacional de documental a Colòmbia i forma part del comitè de l’IDFA Bertha Fund. Co-dirigeix un programa de postgrau en Algorismes de Cinema i IA i està a punt de publicar un llibre sobre la imaginació artificial. A través d’”OpenDocs”, col·labora amb Runway per proporcionar eines d’IA que amplien les possibilitats del cinema documental.

Pierre Bourdin

Llicenciat en Enginyeria Informàtica i Robòtica, ha impartit classes d’informàtica a França durant 10 anys abans de traslladar-se a Barcelona per treballar com a investigador sota la supervisió de Mel Slater al EventLab de la Universitat de Barcelona. Ara treballa com a professor associat en l’equip de Multimedia dels Estudis d’Informàtica (EIMT) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), on és responsable de programació 3D, Realitat Virtual i programació de videojocs. La seva investigació contempla l’ús de la realitat virtual i les tecnologies immersives com a eines per dur a terme investigacions tant a nivell tecnològic com psicològic, estudiant, per exemple, el comportament de les persones en mons virtuals, la contribució de les tecnologies immersives en l’educació o la salut/eSalut.

Victor Ibazeta

Fotògraf, cineasta i gestor cultural de Paita, Perú. Va estudiar comunicació audiovisual a Lima i fotografia professional al Centro de la Imagen. Els seus curtmetratges han estat premiats i exhibits internacionalment. Va ser seleccionat per participar en el 13è Talents de Buenos Aires com a director. La seva pel·lícula “Hipocampo” es va estrenar en la 27a edició del Festival de Màlaga, obtenint premis en diversos països. Actualment, està en la postproducció del seu primer llargmetratge documental, “El camí de l’aigua”.

Xavi Segura

Xavi Segura és director tècnic en empreses com Wildbytes, Custom Films, Inocuo the Sign, Diestro tv o B3DC, a més de formar part del personal docent de 2 centres de formació tecnològica. Els últims 20 anys he treballat en experiencies de realitat virtual i augmentada amb clients com Pull and Bear, MotoGP, Adams Foods, Mondelez International, Danone, Nike, Puig, CCMA, Movistar, Canal +, AXN o Netflix. Anteriorment vaig treballar en més de 60 produccións d’animació per televisió i cinema.

conferencias ///// talleres ///// cine vr

conferencias ///// talleres ///// cine vr